Fantastisch concert van Orkest GMK en Midore was erbij

‘Around the world in 80 minutes’ was het thema van de concertmiddag van Orkest GMK uit Gerwen. De middag vond plaats op 16 april 2023 in de de nieuwe Sint-Clemenskerk te Gerwen en was een groot succes! Midore mocht erbij zijn en bracht drie liederen ten gehore.

De toon van de middag werd gezet met het prachtige openingsstuk, een muzikale versie van het boek van Jules Verne. De eveneens knap vertolkte stukken Fata Morgana (uit Rondwandeling door de Efteling), Tales from the Vienna Woods en Para mi Madre (een Paso Doble) kregen extra kleur door de bijdragen van dansers van AnaDanst, Scoil Rince A Ghra en Dansschool LeHaen.

Na de pauze mocht Midore het podium betreden. We begonnen met de intro Cloudsong van Riverdance. De solopartij werd gezongen door Marijke Klomp. Na dit a-capella stukje volgde het bekende Ierse dansthema door het orkest. De dansers van Scoil Rince A Ghra maakten het compleet.

We vervolgden met een kort stukje Shozoloza en sloten samen met orkest af met Adiemus.

Het concert werd afgesloten met de trommels van sambaband Os Malandros.

Het was een bijzondere middag voor deelnemers én publiek. Lof én dank aan het Orkest GMK en haar dirigent Jules van de Loo!